Update Kamerdebat: Omkering bewijslast

Foto: Novum

Een meerderheid in de Tweede Kamer hield woensdagavond tijdens het debat vast aan de omkering van bewijslast bij aardbevingsschade in Groningen.

Minister Kamp liet duidelijk blijken, dat dit tegen het nadrukkelijke advies van hem was. De bewindsman kreeg alleen steun van zijn eigen VVD, zo bleek tijdens het debat hierover woensdagavond in de Tweede Kamer.

Te snel
De bewindsman vindt het te snel gaan en wil er later dit jaar over praten. De minister wil een advies vragen aan de Raad van State over het plan voor het omkeren van de bewijslast.

Omkeren
PvdA en Partij voor de Dieren willen de bewijslast voor aardbevingsschade omkeren, zodat schadegevallen sneller en beter kunnen worden afgehandeld. Daar is veel steun voor in de Kamer.

Veel partijen vinden dat de schade-afhandeling nu te wensen over laat. Meerdere partijen vertelden tijdens het debat overspoeld te worden door telefoontjes en mails, waaruit blijkt dat de schade-afhandeling te wensen over laat.

Het CDA zei verleden week nog geen standpunt in te nemen. Gisteravond werd duidelijk weer gegeven dat de partij voor het amendement zal stemmen.

PvdA-kamerlid Jan Vos vindt dat er al veel te lang wordt gesproken over het omkeren van de bewijslast. Vijftien jaar geleden diende zijn partij er al een voorstel voor in.

Niet vertragen
‘Het moet er nu eindelijk eens van komen, De situatie vraagt daar meer dan ooit om. Het is niet verstandig de zaak te vertragen, zoals de minister wil’, betoogde Vos.

Dinsdag 28 april stemt de Tweede Kamer over het amendement over de omkering van de bewijslast in het aardbevingsgebied.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen