Inloopbijeenkomst herinrichting Griffeweg

Foto: Google Maps

Maandag 8 mei wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd over de herinrichting van de Griffeweg en overige werkzaamheden voor bewoners van de wijk Oosterpoort en de Meeuwen.

Herinrichting

De Griffeweg krijgt een andere richting om de doorstroming te verbeteren. De huidige kruising van de Barkmolenstraat / Griffeweg / Boermandestraat wordt omgebouwd tot een zogenaamd voorrangsplein.

Op de kruising wordt ruimte gemaakt voor auto’s die afslaan of de Griffeweg op rijden. Links en rechts van deze kruising komen fietsoversteken. Daarnaast krijgt de Griffeweg een middenberm met groenstrook en komt er een nieuwe bushalte bij de Rabobank.

De aparte linksafbaan op de kruising met de Meeuwerderweg komt te vervallen, zodat fietsers makkelijker de Griffeweg kunnen over te steken.

Werkzaamheden en omleiding

De herinrichting begint zondagavond 14 mei en is woensdag 24 mei ’s ochtends klaar. De Griffeweg is in deze periode afgesloten voor al het autoverkeer vanaf de Europaweg tot aan de kruising met de Meeuwerderweg.

De Meeuwerderweg is vanaf de Trompsingel en vanuit het zuiden wel bereikbaar voor al het verkeer.

Inloopbijeenkomst

De inloopbijeenkomst, gehouden door Combinatie Herepoort is maandag 8 mei in het Poortershoes (Oosterweg 13) tussen 16.00 uur tot 19.00 uur. Omwonenden en andere geïnteresseerden kunnen hier op elk moment binnenlopen.

Medewerkers van Combinatie Herepoort en Aanpak Ring Zuid zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook is er informatie over andere toekomstige werkzaamheden in de omgeving.

Er komt een aparte inloopbijeenkomst voor bewoners van De Linie en de Herewegbuurt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen