Stem nu voor de Groninger Cultuurprijs 2015!

https://www.youtube.com/watch?v=vpRxLnn-MGM

Wordt het Ola Mafaalani (artistiek en algemeen directeur Noord Nederlands Toneel), striptekenares Barbara Stok of cultuurfestival Noorderzon? De inwoners van Groningen kunnen vanaf nu stemmen op hun favoriet.

Stemmen kan tot en met dinsdag 5 mei, digitaal via www.provinciegroningen.nl/cultuurprijs of telefonisch via 050-3164428. Op de website is meer informatie te vinden over de genomineerden.

Bekendmaking winnaar
De winnaar van de Groninger Cultuurprijs wordt op donderdag 11 juni bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 7.000 euro en een kunstwerk van een oud-student van Academie Minerva.

Groninger Cultuurprijs
De Groninger Cultuurprijs (ook wel Wessel Gansfortprijs genoemd, naar de gelijknamige Groninger humanist uit de vijftiende eeuw) is in 1989 door de provincie Groningen ingesteld. De prijs wordt iedere twee jaar toegekend aan een persoon of instelling in Groningen die een grote impuls heeft gegeven aan het culturele leven in Groningen. Eerdere winnaars van de prijs waren: schrijver Kees Visscher (2006), kunstschilder Henk Helmantel (2008) en choreograaf Guy Weizman van Club Guy & Roni (2013).

Bron: Provincie Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden