Groninger Museum verwacht 150.000ste bezoeker tentoonstelling ‘Rodin – Genius at Work’

'De Denker' van Auguste Rodin.
Foto: Public Domain

Het Groninger Museum verwacht deze week de 150.000ste bezoeker van de tentoonstelling ‘Rodin – Genius at Work’. De expositie is daarmee de op twee na bestbezochte tentoonstelling ooit. Alleen ‘David Bowie is’ in 2016 en ‘Ilja Repin’ in 2002 trokken meer publiek.

De beroemde werken ‘De Denker’, ‘De Kus’ en ‘Balzac’ verlaten na zondag 30 april ons land weer. Deze week zijn deze werken nog te zien.

Auguste Rodin

Auguste Rodin (1840-1917) is de grootste en invloedrijkste beeldhouwer en één van de populairste kunstenaars van de moderne tijd. In het Groninger Museum zijn ruim 140 beelden en 20 werken op papier te zien, waarmee dit de grootste Rodin-tentoonstelling ooit in Nederland is.

‘Rodin – Genius at Work’ toont gipsen en bronzen beelden, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de kunstenaar.

Ook is een deel van de ongeveer 200 figuren uit de Hellepoort te zien: een werk waar Rodin de laatste dertig jaar van zijn leven mee bezig is geweest.

De tentoonstelling is samengesteld door Montreal Museum of Fine Arts in samenwerking met Musée Rodin, Parijs.

Laatste week

Het Groninger Museum is op alle dagen geopen van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op Koningsdag, donderdag 27 april, is het museum gesloten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden