Snel internet in hele provincie stap dichterbij

Foto: Publiek Domein

Snel internet voor iedereen in de provincie Groningen is weer een stap dichterbij. Drie partijen staan klaar om in de hele provincie Groningen snel internet aan te leggen. Dit zijn Coöperatie Samen Glasvezel Groningen U.A., Breedband Groningen B.V. en Rodin Broadband Groningen B.V.

De termijn om plannen in te dienen is afgesloten en de komende periode worden de plannen beoordeeld. Voor de zomer maakt de provincie bekend welke partij het snelle internet mag aanleggen.

Volgens gedeputeerde Patrick Brouns ziet het er naar uit dat alle huishoudens, bedrijven en organisaties, óók die op het platteland, nog vóór 2019 op snel internet zijn aangesloten. Naar schatting hebben op dit moment 12.000 adressen in de provincie Groningen geen toegang tot snel internet. Daarbij gaat het om huishoudens en bedrijven.

De provincie Groningen, Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en de Economic Board Groningen (EBG) stellen samen 40 miljoen euro beschikbaar.

Voordelen snel internet

Door de regeling kunnen Groningers die nu nog geen breedbandverbinding hebben straks volop profiteren van de voordelen van snel internet. Een snelle verbinding stimuleert ondernemerschap, brengt betaalbare zorg dichtbij voor mensen op het platteland en maakt het kennis en onderwijs op afstand voor iedereen bereikbaar.

De aanleg van de vele kilometers glasvezelkabel zorgt bovendien voor veel extra werkgelegenheid in de regio. De negen gemeenten in het aardbevingsgebied het zijn eerst aan de beurt voor de aanleg van snel internet.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden