Hanzehogeschool Groningen gaat gras voor festivalterreinen ontwikkelen

Lector dr. Rob van Haren.
Foto: Hanzehogeschool Groningen

Het lectoraat Art & Sustainability van de Hanzehogeschool Groningen heeft een subsidie van 10.000 euro gekregen van Regieorgaan SIA en Innofest voor het innovatieve project ‘Step on the grass’ om een nieuwe toepassing van ‘gras’ te ontwikkelen speciaal bedoeld voor festivalterreinen.

Deze nieuwe toepassing is bedoeld om de ecologische footprint van festivals te verkleinen. De aanvraag voor een festival wordt vaak afgewezen vanwege de schade aan het milieu. Een veel voorkomend aspect is dat een grasmat opnieuw moet worden ingezaaid, met alle kosten van dien. De toepassing van dit nieuwe product kan dat voorkomen.

Het festival zelf fungeert binnen dit project als living lab, zodat het gras getest kan worden met een grote mensenmassa, maar ook bij een kleiner project. Het publiek mag ook feedback geven.

Daarnaast kan het product gebruikt worden voor bijvoorbeeld campings of grasterreinen waar andersoortige events georganiseerd worden. Step on the grass brengt bovendien disciplines als kunsten, landbouw en industrie bij elkaar, wat weer de innovatie en de markt versterkt.

Initiatief

‘Step on the grass’ is een initiatief van lector dr. Rob van Haren, verbonden aan het lectoraat Art & Sustainability, onderdeel van het kenniscentrum Kunst & Samenleving van de Hanzehogeschool Groningen. Ook het Groningse bedrijf Hempflax is aan dit project verbonden. Hempflax houdt zich bezig met de productie van hennep en vlas en de verwerking van deze hernieuwbare grondstoffen tot halffabricaten en eindproducten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden