GroenLinks ondersteunt oproep genderneutrale toiletten

Foto: Publiek Domein

De fractie van GroenLinks in de Groninger gemeenteraad ondersteunt de oproep van de vier politieke jongerenorganisaties om in het stadhuis van Groningen genderneutrale toiletten te introduceren.

Een genderneutraal toilet is een toilet dat niet slechts voor één specifieke groep toegankelijk is, maar waar alle mensen van gebruik mogen maken.

In Nederland is 2% van de bevolking transgender of niet eenduidig vrouw of man. Het nieuwe stadhuis moet een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt.

De Jonge Socialisten (PVDA), DWARS (GroenLinks), Jonge Democraten (D66) en Pink! (PvdD) stelden daarom dat de gemeente de verbouwing van het stadhuis moet aangrijpen om haar toiletten inclusiever te maken.

Fractievoorzitter Benni Leemhuis: “Groningen is een stad waar iedereen zichzelf mag zijn en als er mensen zijn die zich niet identificeren als man of vrouw, dan is het goed rekening met hen te houden. Ik ondersteun de oproep dus graag.”

Fractievoorzitter Benni Leemhuis zal het idee van de jongeren volgende week woensdag 2 maart inbrengen in de gemeenteraad bij de discussie over de verbouwing van het Stadhuis.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden