Docente Noorderpoort naar WK-kwalificatie floorball

Susanne Spijkerman
Foto: Noorderpoort

Susanne Spijkerman, docente bij Noorderpoort, Euroborg Gastvrijheid & Toerisme vertrekt samen met het nationaal damesteam floorball, maandag 30 januari naar Italië voor de WK-kwalificatiewedstrijden.

Het team organiseerde zondag 22 januari een uitzwaaidag in Selwerd. De dames gaven tijdens de uitzwaaidag een clinic aan veertig enthousiaste floorballkids en zij speelden een spannende wedstrijd tegen Groningse heren. ‘Het was een zeer geslaagde dag,’ aldus de 28-jarige docente.

 

 

 

 

 

 

 

Kwalificatiewedstrijden in Italië

Op maandag 30 januari vertrekt het nationale damesteam naar Italië en op 2 februari speelt het team hun eerste kwalificatiewedstrijd. ‘Het is ontzettend leuk om met één team te werken naar één en hetzelfde doel,’ vindt Susanne.

De droom: het allerbeste toernooi spelen

Samen met haar teamgenoten bereidt de docente zich intensief voor op deze kwalificatiewedstrijden: ‘Mijn droom is om daar mijn allerbeste toernooi ooit te spelen én dat we ons kwalificeren voor het WK, zodat onze jonge talenten daar kunnen gaan schitteren.’

Om dit te bereiken heeft het nationale damesteam afgelopen maanden hard getraind en hebben zij oefenwedstrijden gespeeld tegen Denemarken en Duitsland. Tijdens de oefenwedstrijden hebben zij niet van Duitsland kunnen winnen. Susanne gaat er samen met haar team alles aan doen om tijdens de kwalificatiewedstrijd korte metten te maken met onze oosterburen: ‘Duitsland is supergoed en we zetten alles op alles om van hen te winnen.’

Crowdfundingsactie ‘Wij Zijn Sport’

De afgelopen maanden heeft het team extra hard getraind om zich voor te bereiden op het kwalificatietoernooi. ‘De sport is heel tof. Het is een hele snelle sport zonder veel onderbrekingen,’ vindt Susanne.

Ze zou graag zien dat er meer jongeren kiezen voor de sport, zodat de sport groter en professioneler uitgeoefend kan worden. Tot nu toe betalen de dames deelname aan de sport voornamelijk uit eigen zak: ‘Er zijn veel studenten die deelnemen aan floorball en geld is wel een dingetje,’ bekent Susanne.

Daarom wordt er nog steeds druk gezocht naar sponsoren en worden er via het platform ‘Wij Zijn Sport‘ donateurs geworven die speciale givebacks kunnen krijgen. Hierbij kun je denken aan een ansichtkaart vanuit Italië, een beschilderde bal of een clinic. Noorderpoort heeft zelf ook een clinic gekregen in ruil voor een donatie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden