Vieze scholen en hoge werkdruk schoonmakers aanpakken

Foto: CC BY-SA 4.0/ Wikpedia Commons/ Dqfn13

De gemeente Groningen moet actie ondernemen tegen de vieze scholen en de hoge werkdruk van schoonmakers bij O2G2. De SP en PvdA in de Stadse gemeenteraad stellen hierover schriftelijke vragen.

De problemen zijn niet nieuw, weet PvdA-fractievoorzitter Carine Bloemhoff. ‘Vijf jaar geleden speelde hetzelfde. Ook toen moesten schoonmakers in veel te weinig tijd hun werk doen en daardoor liet de hygiënische situatie te wensen over. Wij maken ons nu wederom zorgen over de slechte arbeidsomstandigheden en over de leer- en werkomgeving van kinderen en leraren.’

Onlangs sloeg FNV alarm over de hoge werkdruk en de gebrekkige schoonmaak op de scholen. De vakbond organiseert acties op verschillende O2G2-locaties. Ook van kinderen en ouders ontvangen PvdA en SP signalen dat de gebouwen niet schoon zijn.

Dit kan niet langer zo doorgaan, vindt SP-raadslid Wim Koks. ‘Naar verluidt heeft O2G2 de schoonmaak uitbesteed aan een ander bedrijf en zijn er minder schoonmaakuren ingekocht. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Dat is slecht voor de schoonmakers én slecht voor de hygiëne in de toch al vieze scholen. Wij willen nu van de gemeente, die verantwoordelijk is voor het basisonderwijs, weten wat zij gaat doen om de situatie te verbeteren.’

SP en PvdA willen weten of de GGD nog wel hygiëne- en veiligheidscontroles uitvoert op O2G2-scholen. Dat zou wel moeten, vinden Bloemhoff en Koks. Periodiek, zoals bij de kinderopvang. Minimaal eens in de twee jaar.

(Ingezonden persbericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden