Topjaar voor Groninger Museum in 2016

Foto: Siese Veenstra

Het Groninger Museum verwacht dit jaar af te sluiten met het uitzonderlijk hoge bezoekersaantal van 290.000. Dit is het hoogste aantal sinds 2002, het jaar van de tentoonstelling Ilja Repin – Het geheim van Rusland.

De tentoonstelling ‘David Bowie is’ trok veruit de meeste bezoekers met in totaal ruim 200.000 bezoekers. De tentoonstelling was te zien tot 10 april.

Op dit moment is ‘Rodin – Genius at Work’ te zien. Sinds de opening hiervan op 18 november hebben al 40.000 mensen de tentoonstelling bezocht. Vooral in de weekenden en de kerstvakantie staan mensen in de rij om de tentoonstelling te zien. Het museum raadt mensen dan ook aan om toegangskaarten van te voren online te reserveren.

Ook de tentoonstellingen die het museum internationaal laat reizen zijn in trek. Zo maakt de tentoonstelling ‘Transforming Fashion’ van modeontwerper Iris van Herpen een reis langs zes musea in de Verenigde Staten en Canada. In Duitsland is de Collectie Veendorp te zien geweest in musea in Lübeck, Würzburg en Freiburg en nog tot en met 29 januari in het Suermondt-Ludwig-Museum in Aken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden