Deelname met 20 studenten Alfa-college aan Skills Heroes

Deelnemers Vakwedstrijden Alfa-college
Foto: Communicatie Alfa-college

Het Alfa-college neemt dit schooljaar met 20 leerlingen deel aan Skills Heroes, de vakwedstrijden waarin MBO’ers hun talenten laten zien en strijden om een finaleplaats.

Het aantal studenten dat meedoet aan de kwalificatiewedstrijden is bijna verdriedubbeld ten opzichte van het vorige schooljaar, toen zeven studenten meededen.

Skills Heroes

Tijdens de kwalificatiewedstrijden, die op diverse ROC’s in het land gehouden worden, voeren studenten een opdracht uit die hun vakmanschap en vaardigheden test. Deze opdracht is voor alle wedstrijddeelnemers gelijk. De beoordeling gebeurt aan de hand van vooraf vastgestelde, objectieve criteria.

Pas als alle kwalificatiewedstrijden gehouden zijn, weten de studenten wie er het meeste aantal punten heeft en in maart naar de nationale finales gaan. Een student die de nationale finale in de RAI in Amsterdam wint, kan zich de beste MBO’er van Nederland in zijn of haar vakgebied noemen.

Netwerken

Zowel bij studenten als docenten begint Skills Heroes steeds meer te leven omdat het Alfa-college er veel aandacht aan schenkt. Zo zien veel docenten de vakwedstrijden als een mooie manier om te netwerken en de passie voor het vak bij studenten te vergroten. Bovendien kunnen de opleidingen laten zien hoeveel MBO-talent ze in huis hebben.

“Het is erg waardevol om studenten vanuit hun hart bezig te zien. Het was een prachtig mooie ervaring”, aldus docent Wietske Meppelink van de opleiding Verzorgende IG.

Studenten zien ook steeds meer de voordelen van het meedoen. Elske Feenstra, een studente MBO Verpleegkundige, die in januari deelneemt aan een kwalificatiewedstrijd, verwoordt het mooi: “Meedoen is gewoon heel gezellig. Ik doe meer kennis op en het staat goed op mijn CV”.

Naast het feit dat het meedoen aan vakwedstrijden aan populariteit wint, laten studenten en docenten steeds vaker initiatieven zien waarin aandacht wordt gevraagd voor de wedstrijden en de student die hier bij betrokken is.

Een studente van de studie MBO Verpleegkundige houdt haar schoolgenoten, vrienden en familie op de hoogte van de training voor de kwalificatiewedstrijd door te bloggen via onder andere social media. Ze is er trots op dat ze meedoet en laat dit graag zien.

Het is volgens het Alfa-college voor studenten een prachtige manier om zichzelf te profileren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden