‘Stadjers poetsen NAM weg uit Groningen’

Foto: Aldo Schelvis van SP Groningen, Creative Commons 3.0 NL BY-NC-ND

Met een speciale actie vroegen de SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren donderdagmorgen aandacht voor de conferentie ‘Een toekomst zonder de NAM?’

Stadjers konden gisteren Tussen beide Markten symbolisch op een groot bord de NAM wegpoetsen uit Groningen.

De actie was bedoeld als aankondiging voor de conferentie ‘Een toekomst zonder de NAM?’ op 7 januari in het provinciehuis.

Conferentie

Een breed platform aan maatschappelijke organisaties en politieke partijen organiseren de conferentie om idee├źn op te doen hoe het gasgebouw aangepast kan worden en de gaswinning verder kan worden afgebouwd.

Initiatiefneemster Sandra Beckerman: “De NAM, Shell en ExxonMobil, hebben nu teveel macht en de overheid heeft te weinig gedaan om haar inwoners te beschermen. Om het vertrouwen van de inwoners te herstellen moet niet alleen de gaswinning naar een veilig niveau, maar moet ook de organisatie van de gaswinning drastisch worden veranderd.”

Sprekers tijdens de conferentie zijn onder andere hoogleraren Tom Postmes en Herman Broring van de Rijksuniversiteit Groningen, Bart Crezee van de journalistieke beweging Follow the Money, Daniel Chavez, onderzoeker bij het Transnational Institute, Milieudefensie-organizer en blogger Peter Kodde, Derwin Schorren van de Groninger Bodem Beweging en Susan Top van het Groninger Gasberaad.

Aanvang en locatie

De conferentie op 7 januari is van 10.00 uur tot 18.00 uur op het provinciehuis in Groningen. Vervolgens volgt een debatavond tussen politieke partijen in het Groninger Forum, van 20.00 uur tot 22.00 uur.

De conferentie en de debatavond komen tot stand met medewerking van Milieudefensie, de Groninger Bodem Beweging, het Kenniscentrum Aardbevingen en Duurzame Ontwikkeling, het Transnational Institute, de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen, de SP, ChristenUnie, GroenLinks en de Partij voor de Dieren.

(Bron: ingezonden persbericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden