Subsidie voor investeringen in Eemsdelta en Zernike Science Park

Foto: Publiek Domein

De provincie stelt 11 miljoen euro beschikbaar voor investeringen door bedrijven in de Eemsdelta en op het Zernike Science Park.

Nieuwe RIG 2017

De nieuwe subsidieregeling Regionale Investeringssteun Groningen (RIG2017) biedt ruimere mogelijkheden voor bedrijven om subsidie aan te vragen, meldt de provincie Groningen. Nieuw is dat grote bedrijven nu meer kans op subsidie hebben wanneer hun project zich specifiek richt op groene en duurzame investeringen.

Daarnaast is voor innovatieve bedrijven op het Zernike Science Park de investeringsdrempel om subsidie aan te vragen verlaagd van € 1.000.000,- naar € 500.000,-. Op deze manier krijgen ook de kleinere innovatieve bedrijven de kans hiervan gebruik te maken.

[email protected]

De RIG2017 maakt deel uit van het provinciale programma [email protected], dat als doel heeft zoveel mogelijk Groningers aan het werk te krijgen en van het programma van de Economic Board Groningen.

In 2014 is voor de uitvoering van de RIG in totaal € 40 miljoen beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken, de Economic Board Groningen en de provincie Groningen, via het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), Ruimtelijk Economisch Programma.

RIG2017 is de opvolger van de RIG2015 en is vandaag vastgesteld door Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen. De nieuwe regeling staat per 21 december 2016 open voor aanvragen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden