Speciale jubileummagazine sluit jubileumjaar Martini Ziekenhuis af

Overhandiging eerste exemplaar van het jubileummagazine.
Foto: Martini Ziekenhuis Groningen

Het Martini Ziekenhuis sluit het 25-jarig jubileumjaar af met een speciale jubileummagazine, waarin het ziekenhuis terugblikt op de belangrijkse hoogtepunten van het jubileumjaar.

De magazine staat vol met persoonlijke verhalen, zoals de verhalen van diverse patiënten, artsen, verpleegkundigen en een huisarts, maar ook de bruisende Open Dag en volgeboekte Publiekslezingen.

Het speciale jubileummagazine werd deze week uitgereikt aan medewerkers, patiënten en samenwerkingspartners.

Verpleegkundige Shambhavi Braam, die op de cover prijkt en in het magazine haar persoonlijke verhaal vertelt, overhandigde woensdag het eerste exemplaar aan een patiënt in het Martini Ziekenhuis.

Alle opgenomen patiënten kregen op de Dag van de Vrijwilliger het magazine uitgereikt door de gastvrouwen van het Martini Ziekenhuis. De gastvrouwen maken deel uit van de 300 vrijwilligers die zich op allerlei manieren inzetten voor de patiënten en bezoekers van het Martini Ziekenhuis.

‘Al 25 jaar samen voor de beste zorg’

Het Martini Ziekenhuis stond dit jaar op diverse manieren stil bij het feit dat nergens zoveel indrukwekkende verhalen samenkomen als in een ziekenhuis.

Onder het motto ‘Al 25 jaar samen voor de beste zorg’ deelden een aantal mensen die betrokken zijn bij het ziekenhuis hun persoonlijke verhaal. Via de website www.samenvoordebestezorg.nl, sociale media en in de publieke ruimtes van het ziekenhuis, maar ook in levende lijve tijdens de verschillende evenementen leefden we met hen mee.

Open Dag en Publiekslezingen

Tijdens de open dag in maart namen 6.500 mensen een kijkje achter de schermen van het ziekenhuis en het hele jaar door waren er volgeboekte publiekslezingen over de huid-op-huid keizersnede, gewrichtsprotheses, het FODMaP-dieet, prostaatkanker en brandwonden.

De laatste lezing is op 13 december en gaat over allergie bij kinderen.

Jubileumsymposium

Tijdens het Jubileumsymposium voor zorgprofessionals wisselden ruim 300 deelnemers van gedachten over hoe zij hun krachten kunnen bundelen om met elkaar en samen met de patiënt de beste zorg te leveren.

De patiënten in het ziekenhuis werden gedurende het jubileumjaar getrakteerd op wat lekkers, een gratis krant, muzikale optredens of een gedicht, wat voor welkome afleiding zorgde.

Donaties

De viering van het jubileum was niet mogelijk zonder de bijdrage van een groot aantal sponsoren die zich verbonden voelen met het Martini Ziekenhuis. Zij leverden een financiële bijdrage of bijdrage in natura, waarvan de ‘oyyo’, een houten designmeubel met kussens in de vorm van organen, de meest in het oog springende donatie was.

Op de foto: Verpleegkundige Shambhavi Braam overhandigt samen met gastvrouw Babette Meijers het eerste exemplaar van het jubileummagazine aan de heer Wessels.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden