Oud-student Noorderpoort vijfde bij EuroSkills Vakwedstrijden

Kevin Frieling in actie tijdens EuroSkills 2016.
Foto: Noorderpoort

Kevin Frieling van Noorderpoort Automotive & Logistiek is vijfde geworden bij de finales van de EuroSkills vakwedstrijden in Gothenburg, Zweden. Hiermee behoort hij in de categorie Heavy Truck Maintenance tot de beste vijf van Europa.

Meten, oplossen en herstellen

Kevin moest tijdens de wedstrijd aan de slag met twee vrachtwagens: een Volvo en een Scania truck. In deze wagens zat een elektrische storing die Kevin op moest lossen door zoek- en meetwerk te verrichten. Het was zijn taak om onder andere de schema’s goed te kunnen lezen en interpreteren. Ook was er een mechanisch deel, waarbij hij een defect in de truck moest herstellen.

Olympische spelen van beroepen

Nederland heeft 10 keer eremetaal behaald op het EK voor beroepen. Drie mbo-jongeren gaan naar huis met goud, vier met zilver en drie met brons. Ook wonnen acht deelnemers een medaille voor excellent vakmanschap, omdat zij boven de gemiddelde norm van 500 punten scoorden. In totaal namen 500 deelnemers uit 28 landen deel aan EuroSkills, onder wie 39 Nederlanders.

De EuroSkills vakwedstrijden werden van 1 tot en met 3 december gehouden in Gothenburg, Zweden.

De EuroSkills vakwedstrijden worden georganiseerd om het vakmanschap in het beroepsonderwijs te promoten en om jongeren aan te moedigen om trots te zijn op het vak waarvoor ze opgeleid worden. De openings- en sluitingsceremonie van de ‘olympische spelen van beroepen’ vond plaats in de Scandinavium Arena.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden