Sinterklaas 2016

Foto: De Redactie

Vandaag is het sinterklaas, velen vieren dit gezellig samen met familie, vrienden en de kinderen zitten in spanning te wachten of Sinterklaas een cadeautje brengt.

Sinterklaas is zaterdag 19 november met zijn schimmel Amerigo en zwarte pieten aangekomen in Groningen.

Schoen zetten

Kinderen zetten vanaf dat moment traditioneel hun schoen bij de open haard. In woningen zonder schoorsteen wordt de schoen vaak gezet voor de verwarming, bij de voordeur, bij de achterdeur of bij een raam dat open kan.

De volgende dag vinden de kinderen dan wat lekkers of een klein cadeautje in hun schoen. De kinderen leggen vaak een tekening voor Sinterklaas en de Pieten in de schoen, of een wortel, hooi of suikerklontjes voor de schimmel van Sinterklaas. Ook zingen zij diverse sinterklaasliedjes bij de schoen om Sinterklaas te verwelkomen.

Verlanglijst

Op de verlanglijstjes stond dit jaar veel innovatieve speelgoed , zoals hoverboards en virtual reality-spellen. Ook de Pokémonrage lijkt nog niet voorbij.

Onverminderd populair blijven Lego, bordspellen, videogames en puzzels. Ook is er veel snoepgoed ingeslagen, zoals chocoladeletters of de speciale letters met een smaak zoals karamel-zeezout, meldde de HEMA. Ook kleinere cadeaus worden verkocht, zoals vaasjes, sokken in cadeauverpakkingen en sleutelhangers.

De parfum-cadeauverpakkingen zijn “heel populair” bij zowel Kruidvat als bij ICI Paris.

Winkels zoals Blokker en Xenos melden een trend in Kookartikelen en dan met name het zogenoemde fun cooking, zoals gourmetten en de pizzarette zijn een trend dit jaar, melden de Blokker en Xenos. Ook de airfryer is populair.

Koudste Sinterklaas

Sinterklaas is dit jaar de koudste sinds 1995. Schoen zonder gladde zolen is een ‘must’, de daken kunnen namelijk heel glad worden. In de middag bestaat de kans dat de temperatuur in het noordoosten onder nul blijft en ’s avonds gaat het 4 tot 8 graden vriezen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden