Zorgverzekering voor minima

Foto: Publiek Domein

De gemeente Groningen heeft voor mensen met een laag inkomen opnieuw een zorgverzekeringspakket afgesloten bij Menzis. Dit pakket heet Menzis GarantVerzorgd.

De gemeente Groningen betaalt mee aan deze zorgverzekering, omdat de gemeente het belangrijk vindt dat ook iedereen met een laag inkomen goed verzekerd is.

Voordeel

De gemeente Groningen betaalt mee aan de premie. De klant krijgt 6% korting op de Basisverzekering (85 euro per jaar).

Nieuw dit jaar is dat de klant daar bovenop ook nog 9% korting ontvangt op de aanvullende zorgverzekering en tandartsverzekering, tussen de 15 en 80 euro per jaar, afhankelijk van de aanvullende en tandartsverzekering die men kiest.

Klanten krijgen ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, tandartskosten, ziekenvervoer en de eigen bijdragen voor huishoudelijke hulp.

Menzis accepteert iedereen, zonder medische keuring.

Brief

De gemeente stuurt in de loop van volgende week iedereen een brief die een bijstandsuitkering heeft of in 2016 gebruik heeft gemaakt van een gemeentelijke regeling voor minima.

Mensen kunnen zich tot en met 31 december 2016 aanmelden voor deze zorgverzekering. Meer informatie over minimaregelingen is ook te vinden op de website van de gemeente.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden