Fietsverlichtingsactie op route Hoogezand-Groningen

Foto: Publiek Domein

Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland gaan controleren of de verlichting van fietsers op de route Hoogezand-Groningen in orde is.

De eerste actie is vandaag woensdag 23 november van 16.00 uur tot 19:00 uur, bij hotel-restaurant Van der Valk Westerbroek.

Fietsers die hun verlichting goed op orde hebben, krijgen een beloning. Voor fietsers met kapotte verlichting staat er een mobiele fietsenmaker langs de weg, die ter plekke de verlichting kan repareren.

Daarnaast krijgen fietsers ook een folder mee met daarin de regels over fietsverlichting. Naast de controleacties is er begin november ook een aantal green graffiti-afbeeldingen met de ‘Fiets Verlicht’-boodschap op de fietsroute aangebracht. Deze tekeningen zijn van milieuvriendelijke krijtverf en verdwijnen vanzelf weer door regen en slijtage.

De fietsverlichtingsacties worden georganiseerd in verband met de verbetering van de Fietsroute tussen Hoogezand en Groningen.

Project Fietsroute Hoogezand-Groningen

De fietsverlichtingsacties zijn onderdeel van het project Fietsroute Hoogezand-Groningen. De projectpartners provincie Groningen, gemeenten Groningen en Hoogezand-Sappemeer, de politie en Fietsersbond willen de verkeersveiligheid op deze route proberen te verbeteren.

Naast aanpassingen aan de fietsroute, worden er verkeerscontroles gehouden om weggebruikers te wijzen op veilig verkeersgedrag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden