Kabinet: snel oplossing voor overgang Winsum

Foto: ANP

Voor het eind van het jaar zal er duidelijkheid zijn over wat er gaat gebeuren met de onbewaakte spoorwegovergang in Winsum waar vorige week een trein in botsing kwam met een tankwagen.

De betrokken partijen, de gemeente, ProRail en de eigenaar van de grond, gaan snel om de tafel zitten om tot een oplossing te komen.

Dat zei minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) dinsdag in de Tweede Kamer op vragen van de PvdA. Hij verving verantwoordelijk staatssecretaris Sharon Dijksma die op handelsmissie in Indonesiƫ is. Bij het ongeval vrijdag raakten achttien mensen gewond.

In 2014 waren er ook al twee ongevallen op de bewuste spoorwegovergang aan de Voslaan in het Groningse dorp. Daardoor kwamen twee mensen om het leven. Het heeft “lang geduurd” voordat er een oplossing komt voor deze overgang, zei de bewindsman.

Verder wordt er ook gekeken naar “aanvullende preventieve maatregelen” voor de circa nog honderd onbewaakte spoorwegovergangen in het land. Daarbij moet gedacht worden aan drempels of extra borden, aldus Asscher.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden