RUG beste brede klassieke universiteit

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat op de eerste plaats in de categorie ‘Brede Klassieke Universiteiten’ in de lijst van Beste Universiteiten.

De RUG deelt de eerste plek met de Radboud Universiteit Nijmegen. Dat blijkt uit de jaarlijkse Keuzegids Universiteiten van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie.

Topopleiding

Negen bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. De Keuzegids Universiteiten 2017 kent het label Topopleiding toe aan opleidingen die in de beoordeling een totaalscore van 76 punten of meer halen.

De negen bacheloropleidingen van de RUG die volgens deze normen tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren zijn Archeologie (88 punten), Econometrics and Operations Research (78), Liberal Arts and Sciences (88), Minorities & Multilingualism (88), Religiewetenschappen (76), Scheikundige Technologie (80), Sterrenkunde (78), Theologie (78) en Wijsbegeerte (82).

De bacheloropleidingen Archeologie, Theologie en Wijsbegeerte hebben al vijf jaar achtereen het label Topopleiding.

De Keuzegids meldt onder meer over de Rijksuniversiteit Groningen: ‘In onze kwaliteitsbeoordeling komt de RUG er de laatste jaren gemiddeld beter vanaf dan de universiteiten in de Randstad. De studenten vinden hun opleidingen net wat vaker dan elders uitdagend en goed georganiseerd.

‘ Bij de brede klassieke universiteiten steken volgens de Keuzegids ‘…. alleen Groningen en Nijmegen met meerdere opleidingen boven de middelmaat uit.’

Vijftien RUG-opleidingen beste in categorie

Een studie kan ook de beste in zijn categorie van soortgelijke opleidingen zijn zonder het label topopleiding te krijgen. Er zijn vijftien RUG-opleidingen de beste in hun categorie, zoals onder andere Engelse taal en cultuur, Farmacie en Kunstgeschiedenis.

De Keuzegids Universiteiten is bedoeld voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op universitaire bacheloropleidingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden