Gouden Smiley voor kinderafdeling Martini Ziekenhuis

Taart voor Verpleegafdeling Kinderen Martini Ziekenhuis wegens gouden smiley
Foto: Martini Ziekenhuis

De Verpleegafdeling Kinderen van het Martini Ziekenhuis heeft donderdag een Gouden Smiley ontvangen van Stichting Kind en Ziekenhuis. De Gouden Smiley staat symbool voor excellente kindgerichte zorg op de kinder- en dagbehandelingsafdeling.

De organisatie beoordeelde onder meer informatievoorziening, aanwezigheid en samenwerking met ouders, inspelen op pijn en angst en het kind-zijn.

Luisteren naar kind en ouders

Er prijkte al een Bronzen Smiley aan de muur van de kinderafdeling van het Martini Ziekenhuis. De medewerkers besloten om vervolgens niet voor zilver maar gelijk voor goud te gaan.

Een van de voorwaarden voor de Gouden Smiley is het gebruik van een zogeheten Ervaringsmonitor waarin kinderen, jongeren en hun ouders de zorg kunnen evalueren. Zo wordt de kindgerichte zorg ook continu gemeten en kan waar nodig dus nog sneller worden verbeterd.

Gerda van Bergen, unithoofd van de Verpleegafdeling Kinderen: ‘Als je als kind en ouder naar het ziekenhuis moet, wil je natuurlijk de best mogelijke zorg. Wij maken altijd met het kind en de ouders samen een behandelplan waar iedereen zich comfortabel bij voelt. Door goed te luisteren naar kind en ouders, onder andere met behulp van de ervaringsmonitor, hebben we de Gouden Smiley verdiend.’

Thuis voelen

Op de Verpleegafdeling Kinderen komen patiënten tot 18 jaar. Opname volgt alleen als de zorg thuis, in dagbehandeling of poliklinisch niet gegeven kan worden.

Hans Feenstra, voorzitter Raad van Bestuur: ‘Ik ben ontzettend trots op de collega’s die er dagelijks voor zorgen dat kinderen en hun ouders zich hier gewaardeerd, gerespecteerd, veilig en thuis voelen. De Gouden Smiley bewijst dat we dit samen goed georganiseerd hebben en ook continu waarmaken.’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden