Reparatie Oostersluisbrug in zomervakantie 2017

Foto: De Redactie

De Oostersluisbrug wordt volgend jaar in de zomervakantie gerepareerd. De brug blijft tot die tijd beperkt beschikbaar voor het wegverkeer.

De zuidelijke brug bij de Oostersluis werd op 12 juli aangevaren door een binnenvaartschip. Daardoor raakte het brugdek ontzet. Na tijdelijke herstelwerkzaamheden kon het lichtere wegverkeer weer gebruik maken van de brug.

Brugdek verwijderd

In de zomer van 2017 wordt het brugdek in een weekend verwijderd en vervolgens in een werkplaats gerepareerd. De werkzaamheden duren ongeveer 7 weken. Daarna wordt het brugdeel weer teruggeplaatst in een weekeinde. Het scheepvaart zal in deze periode gestremd zijn, meldt Rijkswaterstaat.

De zuidelijke brug is gedurende de gehele schoolvakantieperiode voor het wegverkeer gestremd. Het verkeer kan gebruik maken van de noordelijke brug. Ook zal daarnaast een alternatieve omleidingsroute worden geadviseerd.

Afgelopen zomer is gebleken dat de overlast van vaar- en wegverkeer op deze wijze beperkt blijft. Er hebben zich geen grote files of opstoppingen voorgedaan.

Volgens Rijkswaterstaat kan de brug zeker weer dertig jaar mee, als de brug gerepareerd is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden