Voorlopig geen toestemming bouw studentenflats ‘Woldring-locatie’

Foto: Google Maps

De bouw van twee studentenflats op de Woldring-locatie aan de Friesestraatweg bij het Reitdiep gaat voorlopig niet door.

Dat heeft de Raad van State dinsdag beslist. Het bestemmingsplan waarin de flats zijn opgenomen, werd woensdag opgeschort op aandringen van bewoners en omwonenden van de Marquantflat aan de overkant van het kanaal.

De gemeente Groningen heeft volgens de voorzieningenrechter van de Raad van State de behoefte van jongeren aan 435 kwalitatief hoogwaardige wooneenheden onvoldoende onderbouwd.

Geen maximumaantal toegestane woningen

Daarnaast constateert de Raad van State dat er in het plan geen maximumaantal toegestane woningen in staat.

De gemeente Groningen verzekerde tijdens de rechtszitting eerder deze maand op 11 oktober, dat het aantal woningen niet meer kan worden dan 435. Dit omdat er dan te weinig ruimte voor parkeren is bij meer wooneenheden en er dan niet aan de parkeernorm kan worden voldaan.

Echter de voorzieningenrechter wees er op dat het bestemmingsplan wel een ondergrondse parkeergarage toelaat. Dan komt er op het terrein ruimte voor veel meer dan 435 wooneenheden. Bovendien kan de gemeente de parkeernorm voor wooneenheden naar beneden bijstellen, waardoor het aantal woningen ook kan worden vergroot.

Ook blijkt uit onderzoek dat er sprake is van een overschot aan kamers in Groningen.

Naast de wooneenheden zouden er ook een horecazaak, afhaalrestaurant, kantoren en een sportvoorziening komen.

Lees hier de uitspraak van de Raad van State.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden