Diversity Day op alle locaties Alfa-college

'Iedereen is welkom op het Alfa-college!'
Foto: Communicatie Alfa-college

Op alle locaties van het Alfa-college wordt tussen maandag 10 en vrijdag 14 oktober een Diversity Day georganiseerd. Op deze dag staat een regenboogvlag voor de deur en vinden er allerlei activiteiten plaats.

Het thema is tolerantie en respect. Zo wil de school laten zien dat verschillen tussen mensen er mogen zijn.

Diversiteit in onze samenleving, en dus ook op scholen, neemt toe. Het Alfa-college vindt het belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij of zij is en kan worden wat hij of zij wil. Binnen het mbo-onderwijs is er veel aandacht voor dit thema. Het is echter de eerste keer dat er op locaties een Diversity Day wordt georganiseerd.

Overal staan regenboogvlaggen, worden armbandjes uitgedeeld en hangen posters met een tekst uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens: ‘Alle mensen worden vrij en gelijk in waardigheid en rechten geboren’.

Elke locatie vult het programma verder op haar eigen manier in. Hierin wordt o.a. samengewerkt met Discriminatie Meldpunt Groningen.

Mooiere wereld

“Wij hebben de overtuiging dat verschillen in afkomst, geloof of seksuele identiteit tussen mensen bijdragen aan een interessantere samenleving en een mooiere wereld. Vandaar dat iedereen die belangstelling, begrip en respect heeft voor de ander welkom is op het Alfa-college. Mooi dat Diversity Day die gedachte in de schijnwerpers zet”, aldus Wim Moes, bestuursvoorzitter van de mbo-school.

De actie op het Alfa-college sluit aan op de lokale Diversity Day 2016. Deze vijfde editie vindt op zondag 16 oktober in Groningen plaats.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden