Dag van de Duurzaamheid

Foto: Google Maps

Maandag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Het bruist deze dag van de activiteiten op de Hanzehogeschool Groningen.

De activiteiten variëren van duurzaam koken, renewable energy en verduurzaming van de campus tot meer kennis over de vitale en duurzaam inzetbare medewerker.

Programma

Het programma start om 08.30 uur bij het Willem Alexander Sportinstituut aan het Zernikeplein 17 met een warming-up door docenten en studenten van het Instituut voor Sportstudies.

Daarna spreekt Paul van der Wijk, lid College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen een openingswoord. Vervolgens gaat Talitha Muusse in op de verbinding tussen de ambitie die de hogeschool heeft en wat je zelf als medewerker/student al kunt doen. Ook vindt de lancering plaats van Speur de Energieslurper, een door het Kenniscentrum Energie ontwikkelde actie om samen met collega’s het energiegebruik van huishoudelijke apparaten in huis te meten.

‘Sustainable tracks’

Er zijn daarna een aantal zogenaamde sustainable tracks als het proces achter de afvalbak, duurzaamheid voor dummies, CO2 compensatie, (hoe) werkt het? en een bezoek aan eerlijke en duurzame winkels in de stad.

Het evenement eindigt om 13.00 uur na de lunchwandeling.

Voorbeeldrol

De Hanzehogeschool Groningen wil in 2020 een voorbeeldrol vervullen op het gebied van duurzaamheid. Onderzoeks- en onderwijsactiviteiten op het gebied van Energie en Healthy Ageing dragen hier op verschillende manieren actief aan bij, maar ook binnen de bedrijfsvoering worden steeds meer zichtbare en onzichtbare duurzame toepassingen op de Zernike Campus ontwikkeld.

Niet alleen duurzaamheid binnen gebouwen, vervoer en productie staan hierin centraal, ook een duurzame inzet van onze eigen medewerkers speelt hierin een rol.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden