Woningcorporatie Nijestee & Straatboer pakken versteende voortuinen aan

Steven Kimkes (Straatboer) bij de Visserbrug,
Steven Kimkes (Straatboer) bij de Visserbrug,
Foto: Straatboer

Deze week ging in Vinkhuizen de schop in de grond en tegels eruit. Huurders van Nijestee met een versteende voortuin kunnen vanaf nu een “Straatboer” langs laten komen die hen helpt met het vergroenen van de voortuin en zo ook het straatbeeld.

Het betreft een samenwerking tussen woningcorporatie Nijestee en stichting Straatboer. Manon Meursinge, Wijkcoördinator Nijestee: “Het project draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk. Groen in de tuin helpt de biodiversiteit, het beter afvoeren van water, het voorkomen van hitteoverlast en mensen ontmoeten elkaar sneller als ze bezig zijn of genieten in de voortuin.”

Stichting Straatboer is een initiatief ontstaan in Zwolle maar sinds dit jaar ook actief in Groningen. De Straatboer helpt huurders om op een leuke manier versteende voortuinen te vergroenen. Tegels en zand gaan eruit en aarde en plantjes erin. Het aanplanten van stekjes, zaden en planten gebeurt samen met de bewoner. Dit zijn donaties van andere (buurt)bewoners, kwekers of tuincentra. Op deze manier krijgen tweedehandsplanten nog een kans.

Woningcorporatie Nijestee biedt de eerste 25 bewoners de kans om gratis mee te doen aan dit initiatief. Deelnemen als huurder van Nijestee in Vinkhuizen kan via [email protected].

Kijk voor meer informatie op: www.straatboer.nl/groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen