Lijst Calimero winnaar van verkiezingen Universiteitsraad

Foto: Archief De Redactie

Lijst Calimero is de winnaar van de verkiezingen voor de Universiteitsraad van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Dat meldt de Ukrant.

Lijst Calimero haalde zes van de in totaal twaalf studentenzetels, één meer dan afgelopen jaar. Studentenorganisatie Groningen (SOG) zakt volgend jaar naar vier zetels en heeft één zetel verloren. De Vrije Student (DVS) houdt de twee die het nu al heeft.

De GSb deed voor het eerst in tien jaar weer mee en haalde uit het niets drie zetels in de faculteitsraad van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW).

Opkomst

Van de RUG-studenten stemde 24,05 procent van de studenten voor de universiteitsraad. Dat is 2 procent meer dan de 22,06 procent van vorig jaar. Het is het tweede jaar op rij dat de opkomst licht stijgt.

Bij de meeste faculteiten lag Het opkomstpercentage bij de meeste faculteiten lag iets hoger dan vorig jaar. Het opkomstpercentage bij University College Groningen was bijna 66 procent. De opkomst bij de medische faculteit was het laagst met 18 procent het laagst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen