EU-verkiezingsfestival voor Noorderpoort-studenten

mei 23 , 9:15 Nieuws
verkiezingen bij noorderpoort 02
Noorderpoort organiseert op 30 mei voor studenten een EU-verkiezingsfestival in aanloop naar de Europese verkiezingen. Doel ervan is om studenten te informeren over de verkiezingen en hen te motiveren om te gaan stemmen op 6 juni.
Het festival vindt plaats op de Noorderpoort-locatie aan de Hora Siccamasingel en komt tot stand in samenwerking met Pro-Demos en de Nationale Jeugdraad (NJR).
Het Verkiezingsfestival bestaat uit twee onderdelen: de workshop Sterrenstof en een festivalterrein. Tijdens Sterrenstof doen studenten in klaslokalen een quiz, waarbij ze in groepjes de meeste sterren moeten verzamelen. Bij de workshop zijn (kandidaat-)Europarlementariërs aanwezig om de studenten te helpen en meer te vertellen over hun werk. Op het festivalterrein lopen studenten vrij rond en kunnen ze verschillende activiteiten doen zoals de ‘Eur-own-vision' silent disco, EK-tafelvoetbal en foto's maken in de photobooth.

Verkiezingen dichterbij brengen

"Voor veel studenten voelen de Europese verkiezingen misschien als ‘ver van hun bed'", vertelt docent Burgerschap Golda Kooij uit. "Toch worden in Europa beslissingen genomen die ook van invloed zijn op hun dagelijks leven. Daar aandacht aan geven en daarmee ook zorgen voor meer bewustwording, vinden we belangrijk en past ook bij ons burgerschapsonderwijs. Sommige studenten mogen bovendien voor het eerst gaan stemmen. Met dit festival hopen we de komende Europese verkiezingen voor hen wat dichterbij te brengen."
Ook op andere Noorderpoort-locaties vinden activiteiten voor studenten plaats in aanloop naar de Europese verkiezingen.