OM zet mobiele flitspaal in Meeden, Ter Apel en Groningen

Foto: Provincie Groningen

Het Openbaar Ministerie (OM) zet vanaf deze woensdag een mobiele flitspaal in om de verkeersveiligheid te vergroten langs gemeentelijke wegen. De flexflitser controleert de snelheid en staat de eerste twee maanden langs de Hereweg in Meeden. Later gaat de flitspaal naar de Westerstraat in Ter Apel en de Paterswoldseweg in Groningen. De flitspaal blijft wisselen tussen deze drie locaties.

De flexflitser controleert 24 uur per dag de maximumsnelheid. De flitspaal staat ongeveer twee maanden op dezelfde plek, wordt daarna verplaatst en keert later terug. Dat meldt de provincie.

Hereweg in Meeden

De flexflitser wordt geplaatst ter hoogte van Hereweg 277. Dit is aan de oostkant van Meeden, binnen de bebouwde kom op de doorgaande weg richting Westerlee. Op dit deel van de Hereweg wordt vaak te hard gereden. Ook gebeuren er regelmatig ongevallen. Fietsers en auto’s delen de rijbaan en er is een bushalte waar mensen oversteken.

Westerstraat in Ter Apel

Een tweede locatie van de flexflitser is de Westerstraat in Ter Apel, ter hoogte van huisnummer 158. Op het deel tussen de Viaductstraat en de komgrens Ter Apel/Nieuw Weerdinge vinden relatief veel verkeersongevallen plaats en wordt regelmatig te hard gereden.

Paterswoldseweg in Groningen

De derde locatie is de Paterswoldseweg in Groningen, ter hoogte van de fietsoversteek Lepelaar nabij de woonwijken Ter Borch en Hoornse Meer. De Paterswoldseweg is een belangrijke doorgaande weg voor de stad Groningen. De snelheid wordt op dit wegdeel regelmatig overschreden en er hebben in het verleden enkele ongevallen plaatsgevonden. Handhaving verhoogt de veiligheid van de fietsoversteek.

Ook flitspaal op provinciale wegen

Sinds januari 2023 rouleert eenzelfde mobiele flitspaal op de provinciale weg tussen Grijpskerk en Sebaldeburen (N388), Kropswolde (N386) en de wijk Lewenborg (N360).

Met de flexflitser verwachten de provincie, het OM, de politie en gemeenten dat meer bestuurders zich aan de snelheidslimiet houden en dat de verkeersveiligheid voor met name fietsers en voetgangers verbetert.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen