Meer verkeersdrukte in afgelopen week

Foto: De Redactie

In de afgelopen week tijdens de start van fase 4 op maandag 6 mei was het drukker op de wegen. Dat meldt Groningen Bereikbaar.

Op maandag en dinsdag was de drukte op verschillende plekken. “Mogelijk moet het verkeer nog wennen aan de nieuwe fase en de nieuwe rijrichtingen die wel en niet beschikbaar zijn”, aldus Groningen Bereikbaar. Zowel maandag als dinsdag was er vertraging op de Griffeweg, de Ring West en de Van Ketwich Verschuurlaan. Ook in Helpman wordt meer verkeer gezien.

Vanaf de omzettingsweek vorige week donderdag en vrijdag was het druk op de Stationsweg, Trompsingel en Griffeweg. Ook op de van Ketwich Verschuurlaan, de N355 en N370 was het drukker. De vertragingen op deze locaties bleven onder de tien minuten. Zaterdagochtend was het extra op de N860 tussen Waterhuizen en Haren en op de Laan Corpus den Hoorn. Daarnaast zorgde een ongeval voor 8 minuten vertraging op de A28.

De start van het vaarseizoen leidde vorige week op de toch al drukke Stationsweg en Griffeweg voor meer vertragingen voor het autoverkeer. Op Bevrijdingsdag was het verkeersbeeld rustig. In de middag was het vooral rond de Emmasingel en de Trompsingel iets drukker met een vertraging van ongeveer drie minuten.

Afgelopen maandag begon de vierde en langste fase waarbij de zuidelijke ringweg dicht is tussen het Julianaplein en de Europaweg. Verkeer kan alleen tussen Drachten en Assen en tussen Ring West en Assen in beide richtingen gebruikmaken van de nieuwe wegen op Ring Zuid en het Julianaplein. Daarbij werd de eerste nieuwe verbindingsboog Assen-Drachten in gebruik genomen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het aansluiten van de tunnelmonden van de verdiepte ligging op zowel het Julianaplein als het Europaplein. Deze werkzaamheden beginnen in het gebied tussen de papiermolentunnel en het viaduct van de Hereweg. Daarom is het fiets- en wandelpad daar gestremd.

Volgende week wordt na de meivakantie nog meer verkeersdrukte verwacht door woon-werkverkeer. De oproep is en blijft dan ook als het kan thuis te werken of met de fiets of het openbaar vervoer te rijden. De snelste weg blijft via de omleidingsroutes van de ringwegen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen