Eerste nieuwe tunnelboog op Julianaplein is open

Vanaf vandaag is de nieuwe tunnelboog op het Julianaplein in gebruik genomen en kan het verkeer weer vanuit Haren en Assen (A28) richting Hoogkerk en Drachten (A7) rijden.

Automobilisten kunnen doorrijden richting Drachten of afslaan richting de Westelijke ringweg. De route in omgekeerde richting, dus van Drachten naar Assen, ging onlangs al open.

Ook de Vondellaan en Brailleweg zijn weer open voor verkeer. Maandag is de nieuwe toerit vanaf de Vondellaan in de richting Drachten geopend. Dit betekent dat verkeer vanaf de Vondellaan naar de A7 kan rijden richting Drachten, maar ook richting de westelijke ringweg.

Daarnaast is de tijdelijke oprit open vanaf de Meeuwerderbaan naar de Hereweg. De tijdelijke weg maakt gebruik van een stukje ringweg en de oude afrit naar de Hereweg. De tijdelijke weg gaat weer dicht op 19 juli.

Fase 4

Sinds zaterdag is de route richting Oost-Groningen voor maanden dicht. Verkeer kan het beste omrijden via de westelijke en noordelijke ringweg. Deze fase duurt 4 maanden. Op 2 september gaat de nieuwe ringweg volgens de huidige planning open.

Lees ook: Fase 4 van Operatie Ring Zuid start maandag

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen