Fase 4 van Operatie Ring Zuid start maandag

Foto: Aanpak Ring Zuid

Aanstaande maandagochtend 6 mei, begint de vierde fase van Operatie Ring Zuid. Deze fase duurt bijna vier maanden tot vrijdagavond 30 augustus.

Voor verkeer betekent dit alleen de richtingen van Drachten naar Assen en andersom open zijn op het Julianaplein. Deze dag opent de tunnelboog Assen, de eerste nieuwe tunnelboog op het Julianaplein. Vanaf 4 mei gaat ook de tijdelijke oprit bij de Meeuwerderweg open voor verkeer vanuit de Oosterpoortwijk. Verkeer van en naar Hoogezand zal via de overige ringwegen moeten omrijden, of vanuit Assen via Veendam en de N33.

Afsluitingen vanaf 6 mei

Aan het begin van fase 4 (6 mei) zijn er al de volgende afsluitingen:

  • Toerit Groningen-Zuid richting Julianaplein
  • Ring Zuid: Julianaplein richting Europaweg
  • Onderdoorgang Helperzoom
  • Ring Zuid: van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein

Daar komen de volgende twee afsluitingen bij:

  • Westzijde rotondes Stadspark zijn van 6 mei tot 27 juli afgesloten voor het aanpassen van de westzijde van de dubbele rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark aan.
  • Afrit 36a Groningen Corpus is vanwege werkzaamheden aan de rotonde ook dicht. Dat is de afrit voor het verkeer vanaf Julianaplein richting Corpus den Hoorn.

Treinen

Om het viaduct van de huidige ringweg boven het spoor te kunnen slopen, moet voor de veiligheid het treinverkeer worden stilgelegd. Dit gebeurt in de periode van 3 tot en met 11 augustus. Er rijden dan geen treinen van station Groningen naar station Groningen Europapark. Fietsers kunnen dan de ringweg passeren bij het Oude Winschoterdiep. Op 1 juli gaan ook de Esperantostraat en de Meeuwerderbaan dicht.

Werkzaamheden fase 4

In fase 4 van Operatie Ring Zuid wordt de verdiepte ligging van de ringweg afgemaakt. Aan zowel de westzijde als de oostzijde wordt dit nieuwe stukje ringweg aangesloten op de bestaande wegen. Het Julianaplein wordt aangesloten op de verdiepte ligging evenals de verdiepte ligging op het Europaplein.Daarvoor moet bij het Julianaplein en bij de Europaweg de huidige zuidelijke ringweg worden afgebroken. Ook wordt de rest van de ringweg gesloopt, op het viaduct over de Hereweg na.

Daarnaast wordt voor het verkeer vanuit de verdiepte ligging de afrit naar het centrum (Brailleweg) afgemaakt, evenals de tunnelboog richting Assen en de afrit vanuit Drachten naar het centrum. In de verdiepte ligging worden verder alle technische installaties uitgebreid getest. Dit gebeurt ook samen met hulpdiensten.

Aanpak Ring-Zuid legt in onderstaand filmpje uit waar de werkzaamheden uit bestaan. (Tekst gaat verder onder video)

Voor verkeer blijft het belangrijk om de omleidingen via de overige ringwegen te volgen en de omleidingsborden. De oproep blijft laat zoveel mogelijk de auto staan als dat mogelijk is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen