Koud en af en toe regen dit weekend

Foto: De Redactie

Dit weekend wordt het koud lenteweer en zien we tussen de buien door de zon af en toe.

Zaterdag wisselen buien en zon elkaar af. Overdag wordt het niet warmer dan 9 of 10 graden door een stevige noordenwind. Dat is koud voor de tijd van het jaar. De gebruikelijke waarden liggen volgens Weeronline tussen de 13 en 16 graden.

De zon is vaker te zien op zondag, maar ook zijn enkele buien mogelijk. Het wordt deze dag 11 graden. In de nacht naar maandag kunnen de temperaturen dalen naar waarden tussen de -1 en 3 graden. Het vriest aan de grond.

Maandag wordt een grotendeels droge dag met een mix van wolken en zon bij maxima van 9 of 10 graden. Ook in de nacht naar dinsdag is grote kans op nachtvorst.

Daarna houden we voorlopig de lage temperaturen voor eind april. Het blijft koud met maxima rond 10 graden. Dinsdag wordt nog een zo goed als droge dag met zonnige perioden. Vanaf woensdag is weer grotere kans op enkele buien, maar schijnt de zon tussen de buien door.

De temperaturen gaan tegen het einde van de week rond Koningsdag iets omhoog richting de 15 graden.

Mogelijk draait de wind vanaf volgende week vrijdag naar zuidwest en gaat het kwik vanaf Koningsdag iets omhoog met circa 15 graden als middagtemperatuur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen