Fase 2: Zuidelijke ringweg tussen Vrijheidsplen en Julianaplein afgesloten vanaf maandag

Foto: De Redactie

Deze maandagochtend begint Fase 2 van Operatie Ring Zuid. Daarbij is de zuidelijke ringweg tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein afgesloten. Enorme verkeersdrukte wordt tijdens deze werkzaamheden verwacht, meldt Groningen Bereikbaar.

De tijdelijke weg tussen Hoogezand en Assen is maandagochtend in gebruik genomen. Deze weg is gemaakt in fase 1 naast het Julianaplein.

Tijdens de tweede fase wordt de verbindingsboog Drachten richting assen en bij het Vrijheidsplein de verbindingsboog Ring West richting het Julianaplein afgebouwd. Ook beginnen de werkzaamheden om de nieuwe Julianabrug af te bouwen.

Verkeer vanuit Drachten kan niet via het Julianaplein richting Assen en Hoogezand en andersom. Verkeer tussen de richtingen Drachten en Hoogezand rijdt via de overige ringwegen. Verkeer tussen de richtingen Drachten en Assen wordt omgeleid via N381 (Oosterwolde) of N372 (Peize).

Tijden het weekend van vrijdag 19 april tot maandag 22 april zijn er extra afsluitingen. Dan is naast de bovengenoemde afsluitingen ook de verbinding van Ring West naar Drachten (A7) en de afrit 36a Groningen-Corpus (hoefijzer) dicht.

Deze fase 2 duurt tot vrijdag 26 april om 22.00 uur

Lees hier welke extra verkeersmaatregelen zijn genomen om het verkeer in goede banen te leiding.

Afsluiting van 25 maart tot 19 april

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen