Maatregelen voor verkeer; ‘neem geen sluiproute’

Foto: De Redactie

Om sluipverkeer en verkeersopstoppingen te voorkomen worden verschillende wegen en rijstroken afgesloten. Dat meldt Groningen Bereikbaar.

Tijdens Operatie Ring Zuid zijn er delen van het Julianaplein en de zuidelijke ringweg afgesloten. De omleiding is via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg.

Het rijden door stadswijken heeft volgens Groningen Bereikbaar geen zin.

Van Ketwich Verschuurlaan

Vanaf zondag 24 maart tot en met zondag 28 april is de Van Ketwich Verschuurlaan onder het viaduct van de A28 dicht in één richting voor verkeer richting de Hereweg. Verkeer van de A28 uit de richting van het Julianaplein dat bij Groningen-Zuid afslaat kan niet links afslaan naar de Van Ketwich Verschuurlaan, maar moet rechtsaf naar Laan Corpus den Hoorn. Ook verkeer dat van Laan Corpus den Hoorn naar de Van Ketwich Verschuurlaan wil, kan hier niet onder het viaduct door maar moet omrijden via de Van Iddekingeweg.

A7 van Westpoort naar Groningen

Vanaf de nacht van 23 op 24 maart tot 27 april is de linkerrijstrook van de A7 tussen Westpoort en Groningen dicht. Dit betekent dat al het verkeer dat naar Groningen rijdt vanaf Westpoort over één rijstrook rijdt. De toe- en afritten blijven wel open. Ook blijft de vluchtstrook beschikbaar voor hulpdiensten en lijnbussen. Deze afsluiting zorgt ervoor dat verkeer nog wel naar Groningen kan rijden, maar er worden wel files verwacht.

Dubbele rotonde Laan Corpus den Hoorn

In de rotondes bij het Stadspark wordt een zogenoemde ‘knip’ gemaakt. Dit betekent dat verkeer van het Stadspark niet meer naar de westelijke ring kan rijden via de rotondes en ook het verkeer van Ring West niet direct naar het Stadspark kan. Zij moeten doorrijden naar de volgende rotonde, daar helemaal rond rijden om via de dubbele rotonde naar Ring West of het Stadspark te rijden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen