Extra schenkingen voor Museum aan de A, Groninger Museum en Museum Nienoord van VriendenLoterij

Foto: Jurgen Jacob Lodder/ Vriendenloterij

Het Groninger Museum, Museum Nienoord en Museum aan de A ontvangen samen ruim 1,5 miljoen euro van de VriendenLoterij. Zo ontvangt Museum Nienoord 230.000 euro voor het publiek toegankelijk maken van het depot, Museum aan de A 600.000 euro voor de inrichting van het nieuwe museum en wordt de meerjarige bijdrage van het Groninger Museum verhoogd met 50.000 euro naar jaarlijks 350.000 euro.

Twee van de drie Groningse musea ontvangen een bijdrage voor een speciaal project. Voor Museum Nienoord is dat het toegankelijk maken van het depot vol historische rijtuigen, waarmee dit een volwaardige museumzaal wordt voor een breed publiek. Museum aan de A ontvangt een eenmalige schenking voor de museale inrichting van het nieuwe museum over de geschiedenis van Groningen, met een link naar de actualiteit.

“We zijn verheugd om musea zoals Museum Nienoord en Museum aan de A te kunnen helpen bij de inrichting en uitbreiding van het museum om een breed publiek aan te kunnen spreken”, aldus Jonne Arnoldussen, managing director VriendenLoterij. “Daarnaast is fantastisch dat we dit jaar een extra impuls aan het Groninger Museum kunnen geven, zodat zij ook in tijden van stijgende kosten hoogwaardig en inhoudelijk kunnen programmeren. Zo blijven musea actueel en relevant voor iedereen.”

143,5 miljoen voor cultuur, welzijn en sport

Dankzij 1,3 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2023 opgeteld een bedrag van 143,5 miljoen euro schenken aan zestig culturele partners en ruim 3.700 goede doelen, clubs en verenigingen. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welke organisatie zij mee willen spelen. Minimaal 40 procent van hun lotprijs komt dan ten goede aan die organisatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen