Bouw van 98 appartementen aan Sportlaan

mrt 18 , 16:20 Nieuws
impressie bij persbericht sportlaan
De Huismeesters sloopt 49 appartementen aan de Sportlaan en bouwt hiervoor op deze plaats 98 comfortabele appartementen naar een ontwerp van architect
Specht.
De nieuwe woningen zijn gasloos, geschikt voor zorg en krijgen een buitenruimte of een balkon. De energiezuinige woningen worden omgeven door groen.
De huidige woningen voldoen niet aan de technische eisen van deze tijd. Nieuwbouw is de meest toekomstbestendige keuze. Dankzij de nieuwbouw worden er 49 woningen toegevoegd aan de stad Groningen.
De nieuwe appartementen zijn allemaal sociale huurwoningen. Ze zijn geschikt voor één- of tweepersoonshuishoudens.

In gesprek

Aan de hand van het voorlopige ontwerp voor de nieuwbouw is De Huismeesters in gesprek met bewoners, omwonenden en andere belanghebbenden. Dit gebeurt tijdens diverse bijeenkomsten. De reacties op de plannen worden meegenomen naar de definitieve plannen, waarna de omgevingsvergunning wordt aangevraagd.
Bestuurder Jeriça Hartholt: “De Sportlaan is een fijne, rustige plek om te wonen. Veel mensen voelen zich er thuis. We begrijpen dat het dan ingrijpend is als je hoort dat je woning wordt gesloopt. We doen er alles aan om mensen te helpen en het proces zo goed mogelijk regelen. Zo bouwen we samen aan een mooie buurt waar mensen weer jarenlang met plezier wonen".

Terugkeergarantie

Mensen die wonen in de appartementen die worden gesloopt, kunnen volgens De Huismeesters terugkeren. Ze krijgen tijdelijk andere woonruimte aangeboden en krijgen een verhuiskosten- en herinrichtingsvergoeding.