PvdA Groningen wil oplossing voor lege begane grond Merckt aan Grote markt

Foto: Archief De Redactie

De gemeenteraadsfractie van de Partij van de Arbeid (PvdA) wil van het gemeentebestuur weten wat de invulling wordt van de begane grond van Merckt op de Grote Martkt. Het had de bruisende huiskamer van de binnenstad moeten worden.

In 2021 werd in 2021 opgeleverd en huisvest appartementen en een chique roof-top restaurant. Maar de begane grond heeft sinds de voltooiing van het gebouw nog altijd geen invulling. Verschillende plannen passeerden de revue. Een overdekte food-markt, kleine horecaconcepten, een koffiebranderij, een bierbrouwerij. “Het bleek allemaal niet te lukken. Maar wat dan wel?”, aldus het PvdA PvdA-raadslid Rico Tjepkema wil duidelijkheid van het gemeentebestuur over de invulling van wat de bruisende huiskamer van de binnenstad moest worden.

De Grote Markt krijgt steeds meer zijn uiteindelijke vorm. Met de ruim dertig bomen en openbare zitplekken is het straks ook in hete zomers goed vertoeven op de Grote Markt. Maar voor veel Stadjers is een belangrijke plek aan de oostwand nog een doorn in het oog.

PvdA-raadslid Rico Tjepkema loopt er geregeld langs en merkt het ook: “Merckt staat leeg en geeft een dode indruk. Dat is jammer voor de stad. Dit wil je niet op een punt dat vanaf de Oosterstraat, Vismarkt en Ebbingestraat de toegangspoort is voor het centrum.” De partij wijst erop dat zo’n huiskamer ook niet gelukt is bij Mercado. Dat moest eerder fleur geven aan Stad. Merckt moet daarin wat de PvdA betreft wel slagen. “Deze hoek verdient een bruisend stadshart vol ontmoeting, het gemeentebestuur moet daarin stappen zetten,” zegt Tjepkema.

De partij vraagt het gemeentebestuur om tot een oplossing te komen. Ze willen dat de plek snel opgevuld wordt. De partij wil hier zeker geen McDonald’s maar is ervan overtuigd dat op deze plek iets moois moet kunnen komen. Tjepkema: “Dit is dé triple-A-locatie van Groningen. Wie wil hier nou niet zitten?”

 

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen