Lieselot Van Damme nieuwe directeur Kunstpunt Groningen

Lieselot van Damme.
Lieselot van Damme.
Foto: Siese Veenstra

Lieselot Van Damme is benoemd tot directeur-bestuurder van Kunstpunt Groningen met ingang van 15 april. Daarmee volgt ze Paula Lambeck op. De functie wordt sinds december tijdelijk waargenomen door Arno van Roosmalen.

Nadat ze afstudeerde aan Academie Minerva volgde Van Damme een gevarieerd carrièrepad in de culturele sector. Daarin vormen verbinding en talentontwikkeling de rode draad. Zo was ze artistiek directeur bij kunstinitiatief VHDG en gaf ze les aan NHL Stenden en Academie Minerva waar ze zich richtte op professionaliteitsbevordering van kunstenaars. Als zzp’er hield ze zich onder andere bezig met de ontwikkeling van kunst in de publieke ruimte. In Groningen was ze recent betrokken bij het kunstwerk dat Layla May Arthur in de wijk Selwerd maakte. Sinds 2020 is Lieselot strategisch verbinder cultuur bij de provincie Fryslân.

Van Damme: “Ik heb zin om aan de slag te gaan bij Kunstpunt. In de komende periode zet ik in op een sterke verbinding met de sector. Ik wil horen wat er leeft bij kunstenaars, publiek, partners, gemeenten en provincie, en kijken waar Kunstpunt kan ondersteunen. Daarnaast ga ik aan de slag met de invulling van de rol van Kunstpunt als cultuurpijler beeldende kunst”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen