Hellingbanen Gerrit Krolbrug openen vrijdagochtend

Foto: Jan Buurma

De hellingbanen bij de Gerrit Krolbrug gaan vrijdagochtend open voor fietsers en voetgangers. Wethouder Philip Broeksma verricht kort daarvoor de officiële opening.

Fietsers en voetgangers kunnen vanaf dan makkelijker het Van Starkenborgkanaal oversteken en hoeven niet meer met de fiets aan de hand de trappen te nemen. De hellingbanen moeten de vaste loopbaan beter toegankelijk maken voor met name fietsers en mindervaliden. Via zigzag-banen kan men vanaf vrijdag de brug op en af. De hellingbanen zijn opgebouwd als steigerconstructie met stroeve kunststofplaten als wegdek.

Na de openstelling zijn verkeersregelaars nog twee weken aanwezig om aanwijzingen te geven.

De afgelopen week werden de laatste werkzaamheden afgerond en controles uitgevoerd.

Na een aanvaring op 15 mei 2021 is de Gerrit Krolbrug slecht toegankelijk. Automobilisten moeten omrijden en fietsers en voetgangers konden alleen nog via de fiets-loopbruggen het kanaal oversteken. Voor de openstelling was er één fiets-loopbrug nog open en zijn de trappen van de andere fiets-loopbrug vervangen door de hellingbanen. Fietsers kregen het advies gebruik te maken van de omleidingsroutes over de Noordzeebrug en de Oostersluis. Brommers en scooters kunnen niet meer gebruikmaken van de Gerrit Krolbrug.

De hellingbanen blijven in ieder geval liggen tot de bouw van de nieuwe brug, die naar verwachting halverwege het jaar 2026 begint.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen