Anna van Nunen nieuwe directeur Eurosonic Noorderslag

Foto: via ESNS

Anna van Nunen is benoemd tot Algemeen Directeur Bestuurder van Eurosonic Noorderslag (ESNS). Volgens de Raad van Toezicht van het festival krijgt ESNS, het platform voor opkomend Europees muziektalent, hiermee een nieuwe directeur met ruime ervaring in de festivalwereld en veel kennis op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

Anna van Nunen was oprichter van Innofest, het platform waar tientallen duurzame ondernemingen hun innovaties kunnen toetsen op Nederlandse festivals. Ook was ze commercieel directeur van Greener Power Solutions, een bedrijf op het gebied van schone mobiele batterijstroom voor bijvoorbeeld evenementen. Ze is oprichter van het lobbyplatform ‘Ik Lobby’ en als keynotespreker, panelist en moderator actief op ESNS, Amsterdam Dance Event en Dutch Design Week.

In haar jeugd was Anna van Nunen kind aan huis bij Groningse popzalen Vera en Simplon, en staat ESNS ook elk jaar in de agenda. Ze kijkt uit naar haar nieuwe functie: “Opgegroeid in Groningen en met een groot hart voor de muzieksector, is het een enorme eer om aan de slag te gaan als directeur bestuurder bij Eurosonic Noorderslag. Ik sta te popelen om met het team, de conferentie en het festival te verstevigen. De komende jaren wil ik zorg dragen voor een toekomstbestendige organisatie en een ijzersterke positionering van ESNS in Europa.”

De benoeming gaat in op 18 maart 2023. Anna van Nunen volgt Dago Houben op, die afgelopen juni zijn vertrek aankondigde. De functie wordt sindsdien tijdelijk waargenomen door Frans Vreeke.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen