Bestuursfusie Terra en Drenthe College een feit

jan 09 , 9:10 Nieuws
terra hereweg 1
Per 1 januari 2024 is de besturenfusie tussen Drenthe College een Terra een feit. Door de besturenfusie heeft de nieuwe instelling DCTerra een nieuwe College van Bestuur gekregen.
Het is de eerste stap voor de volledige fusie, de zogenoemde instellingenfusie, dat uiterlijk 1 augustus 2024 ingaat. Door de fusie ontstaat één onderwijsinstelling waarbij de vertrouwede namen van de scholen Terra en Drenthe College wel gewoon blijven bestaan.
De besturenfusie is de volgende stap in het traject dat in maart 2022 zijn aanvang heeft genomen. In het nieuwe College van Bestuur zitten Erna Daling, Mare Riemersma-Diephuis en Arwin Nimis (voorzitter College van Bestuur). De onderlinge portefeuille wordt de komende tijd vastgesteld.
De volledige fusie volgt dan uiterlijk op 1 augustus. De besturenfusie leidt tot het ontstaan van een nieuwe instelling met de naam DCTerra, die zich vooral zal positioneren als “werkgever”. Het VO- en MBO-onderwijs wordt ook na de fusie onder de vertrouwde merknamen Terra en Drenthe College aangeboden
Beide instellingen nemen met de fusie hun verantwoordelijkheid voor het behouden van een breed aanbod en portfolio in zowel het VO als in het MBO voor leerlingen en studenten. Op deze manier dragen zij bij aan een positieve ontwikkeling van de regio en kunnen met de fusie adequaat inspelen op bijvoorbeeld arbeidsmarktvraagstukken, de energietransitie en krimp.