Groningse oppositiepartijen stellen vragen over standplaatsen vis- en bloemenkramen

Foto: Google Maps

De Groningse oppositie is geschrokken van het bericht dat vis- en bloemenkramen met een vaste standplaats per 1 januari elke avond hun kraam moeten afbreken. De gemeente wil af van de gedoogconstructie, waardoor marktondernemers tot nu toe hun marktkraam niet hoefde af te breken in de nachten. Het college wil dit gaan doen om de openbare ruimte ‘s nachts te verfraaien.

De oppositiepartijen van het CDA, D66, VVD, Stadspartij 100% voor Groningen, Partij voor het Noorden, PVV en Student en Stad hebben woensdagmiddag schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

“Onbegrijpelijk dat het college dit wil doen. Wanneer Groningen slaapt, moeten ondernemers hun kraam afbreken,” reageert CDA-raadslid Etkin Armut. Wat de fracties betreft wegen de argumenten van het college niet op tegen de zorgen en onrust die het de ondernemers oplevert. De oppositie ziet een patroon van beleid dat voor onrust en onvrede zorgt bij ondernemers. “Dit gemeentebestuur lijkt de dagelijkse realiteit waar ondernemers mee te maken hebben totaal uit het oog te zijn verloren. Waar zijn ze mee bezig?”

De gemeente reageerde in het Dagblad van het Noorden dat ze bereid is in gesprek te gaan met de ondernemers over de mogelijkheden. Toch zou het vaststaan dat zij ‘s nachts moeten afbreken. “Wij roepen het college op een daadwerkelijk open gesprek te voeren, zonder dat de uitkomsten daarvan vooraf duidelijk zijn”, aldus Amrut Sijbolts, fractievoorzitter van Stadspartij 100% voor Groningen. “Dit is een nieuw hoofdstuk in het boek: hoe pest ik de ondernemer de gemeente uit? Wij vragen ons af of dit is wat het college wil”, vult fractievoorzitter van de VVD Ietje Jacobs-Setz aan.

De oppositie denkt dat er straks fietsen en scooters voor in de plaats komen in de nacht, wanneer de kramen zijn afgebroken. “Wat ons betreft blijft de gemeente de kramen gedogen en komt er zo snel mogelijk beter beleid om ruimte te maken voor de kramen”, stelt D66-raadslid Tom Rustebiel.

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen