Inwoners en ondernemers overrompeld door nieuws vroegere sluiting warenmarkt Haren

Foto: Stadspartij 100% voor Groningen

Inwoners en ondernemers van Haren werden overrompeld door het nieuws dat de warenmarkt op vrijdag een uur eerder dichtgaat. “Tot hun verbazing lazen zij dit in de wekelijkse nieuwsbrief van de gemeente”, meldt Stadspartij 100% voor Groningen.

“Wij begrijpen niet dat er geen communicatie met betrokken ondernemers is geweest voordat dit bij de ondernemers en inwoners via de gemeentelijke nieuwsbrief terecht kwam”, zegt raadslid Mariska Sloot.

In de nieuwsbrief staat dat dit in overleg met de ondernemers was besloten. “Alleen blijkt dat de ondernemers, de ondernemersvereniging en haar contactpersoon de centrummanager niet op de hoogte waren, er niet met hen is overlegd en zij er ook eigenlijk niets voor voelen”. Dat stelt de Stadspartij.

“Wat is de reden dat zo’n belangrijke wijziging voor de middenstand in Haren, zonder overleg met de bekende contacten in de voormalige gemeente Haren (ondernemersvereniging, centrummanager) en zonder de Gemeenteraad te informeren?”, vervolgt Sloot.

Na overleg tussen ondernemers en gemeente dit weekend wordt nu gezegd dat de ondernemers alsnog iets hiervan kunnen vinden maar dat het besluit is genomen en niet gewijzigd zal worden.

In de algemene verordening staat volgens Stadspartij 100% voor Groningen geen artikel dat college of ambtenaren tussentijds de markttijden kunnen wijzigen zonder inspraak van de raad. Daarom stelt Stadspartij 100% hier mondelinge vragen over tijdens het vragenuurtje op woensdag 7 juni.

Tenslotte vraagt Sloot zich af: “Hoe gaat het college in de toekomst de communicatie met de ondernemers in Haren onderhouden zodat er draagvlak voor beslissingen ontstaat. Zoals het college zelf schreef in het coalitieprogramma over draagvlak en communicatie?

Sluitingstijden markt Haren

Vanaf 1 juli begint de gemeente een proef met de sluitingstijd van de markt in Haren. “De markt, die iedere vrijdag wordt gehouden, gaat een uurtje eerder stoppen. We komen hierin de marktondernemers tegemoet die al tijden ervaren dat er geen sprake meer is van een echte koopavond”, aldus de gemeente in de nieuwsbrief. De nieuwe tijden van de markt in Haren zijn vanaf 1 juli van 14.00 tot 19.00 uur. De proef duurt een jaar.

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen