Oppositie gemeenteraad vreest extra vertragingen, wantrouwen en onnodige kosten bij nieuwbouwprojecten door rechtszaken

Impressie van project Q.
Impressie van project Q.
Foto: via Stadspartij 100% voor Groningen

De hele oppositie van de gemeenteraad in Groningen maakt zich zorgen over bouwvertragingen door bezwaren en rechtszaken. Daarom hebben de fracties schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

Volgens de fracties kan de gemeente beter in gesprek gaan met betrokkenen, omwonenden en andere belangstellenden betreffende lopende woningbouwprojecten. Dit zou volgens de fracties meer rechtszaken voorkomen en daarmee sneller nieuwe woningen kunnen bouwen.

De gemeenteraadsfracties van Stadspartij 100% voor Groningen, het CDA, de VVD, de PVV, de PvhN, D66 en Student & Stad stellen de schriftelijke aan de gemeente naar aanleiding van den recente gerechtelijke uitspraak over de bouw van Project Q. Dankzij deze uitspraak moesten de plannen voor de 47 meter hoog wooncomplex aan de Van Ketwich Verschuurlaan aangepast worden, omdat omwonenden gelijk kregen in hun klacht over de hoogte van de woontoren.

“De uitspraak laat zien dat de gemeente geen goed voorbeeld is voor betrokkenen, omwonenden en Groningers. Besluiten zijn genomen die niet in lijn waren met eigen beleid”, aldus de fracties. Een toren die twee meter hoger is dan het Forum en 38 meter hoger dan eigenlijk bedoeld. Een bebouwing van 88% terwijl 60% de norm is, een onduidelijke parkeernorm onder het mom van minder mobiele ouderen terwijl de bouw bedoeld is voor een geheel andere doelgroep: actieve 50-plussers.

“De volledige oppositie wil van het college weten of uitspraken zoals recent over Project Q leiden tot extra vertragingen, wantrouwen, onnodige kosten en een nog grotere afstand tussen overheid en betrokkenen. En bij welke lopende bouwprojecten rechtszaken er bezwaren zijn aangespannen door omwonenden en andere betrokkenen”,

De zeven partijen vinden dat de gemeente besluiten heeft genomen die niet in lijn waren met eigen beleid. “Een toren die twee meter hoger is dan het Forum en 38 meter hoger dan eigenlijk bedoeld. Een bebouwing van 88% terwijl 60% de norm is, een onduidelijke parkeernorm onder het mom van minder mobiele ouderen terwijl de bouw bedoeld is voor een geheel andere doelgroep: actieve 50-plussers”, stellen de partijen.

Door middel van schriftelijke vragen willen de Stadspartij 100% voor Groningen, CDA, VVD, PVV, PvhN, D66 en S&S duidelijkheid krijgen.

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen