Afrit (36) van Julianaplein naar Ring West van 1 april tot 17 juli dicht

Afrit 36 richting westelijke ringweg.
Afrit 36 richting westelijke ringweg.
Foto: Archief De Redactie

De afrit Groningen-West (36) van het Julianaplein naar de westelijke ringweg is afgesloten van zaterdag 1 april tot maandagavond 17 juli dicht. Het autoverkeer wordt omgeleid via Hoogkerk en de Peizerweg.

De afsluiting is nodig voor het aansluiten van de nieuwe verbindingsboog op de zuidelijke en westelijke ringweg, meldt Aanpak Ring Zuid. De nieuwe boog wordt de komende maanden afgebouwd. Aan de kant van de westelijke ringweg wordt deze boog aangesloten op de ondergrond van piepschuim blokken. Daarna wordt de weg ingericht en de rode siersteen strips aangebracht.

Op maandagavond 17 juli gaat de nieuwe verbindingsboog open voor verkeer. Tot deze datum kan verkeer niet vanaf het Julianaplein naar de westelijke ringweg rijden. De omleidingsroute via Hoogkerk en de overige ringwegen gaat leiden tot extra reistijd. Verkeer vanuit Hoogezand kan de omleiding volgen via de gele borden met nummer 8.

De verbinding is al iets eerder dicht, omdat vanaf vrijdagavond 22.00 uur tot zaterdagochtend 6.00 uur het Julianaplein in westelijke richting dicht is om de afrit af te sluiten en de verkeerssituatie opnieuw in te richten. Die nacht is het dus ook niet mogelijk vanaf het Julianaplein richting Hoogkerk/Drachten (A7) te rijden. Het verkeer wordt omgeleid via de ringwegen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen