Treinen Arriva rijden woensdag niet in Groningen en Friesland

Foto: Jan Buurma

Vanwege stakingen in het streekvervoer rijden er woensdag geen treinen van Arriva in Groningen en Friesland. Voor woensdag is het niet gelukt een passende treindienstregeling te maken met medewerkers die wel willen werken, meldt de vervoerder.

Maandag en dinsdag werd de treindienstregeling nog wel opgestart ondanks de vijfdaagse staking in het streekvervoer. Woensdag is er, naast de staking van FNV en CNV, ook een staking van vakbond VVMC.

De treinen van Groningen naar Leeuwarden, Delfzijl, Roodeschool/Eemshaven, Veendam en Winschoten/Weener rijden niet.

Sinds maandag hebben duizenden buschauffeurs, treinconducteurs en machinisten in het streekvervoer het werk neergelegd. Het gaat hierbij om een staking, georganiseerd door vakbonden FNV en CNV, voor twee cao’s in het streekvervoer. Onder de ene cao vallen 13.000 medewerkers, met name buschauffeurs. De kleine cao Multimodaal geldt voor 1.300 medewerkers, voornamelijk treinpersoneel. Ze voeren actie voor een hoger loon. Ook willen ze dat er maatregelen worden genomen om de werkdruk en daarmee het ziekteverzuim te verlagen. Het gaat om personeel van vervoerders als Arriva, Qbuzz en Keolis.

Woensdag voert vakbond VVMC, die onderhandelt over de kleine cao in het streekvervoer, ook actie. Werknemers werkzaam op het spoor en in de bus met de standplaats Groningen zijn opgeroepen om woensdag het werk neer te leggen. De staking duurt 24 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen