Autoverkeer opgelet: Tijdelijk andere situatie op A7 vanaf Hoogkerk richting de stad

Tijdelijk veranderde situatie.
Tijdelijk veranderde situatie.
Foto: Aanpak Ring Zuid

Vanaf zondagochtend krijgt het verkeer vanaf Drachten en Hoogkerk richting de stad te maken met een andere tijdelijke situatie, meldt Aanpak Ring Zuid. Tussen Hoogkerk en het Vrijheidsplein wordt gewerkt aan het verbreden van de A7. Deze situatie duurt tot en met de zomer.

Tot half april heeft het autoverkeer vanaf Hoogkerk tot afrit Groningen West nog ‘gewoon’ twee rijstroken, maar de rijstroken zijn wel smaller dan normaal. Ook loopt één van de twee rijstroken met een slinger over de noordbaan van de weg. Voor automobilisten kan dat even wennen zijn.

Deze week passen we in de nachten de rijstroken aan. De A7 tussen afrit Westpoort en Groningen West is zaterdagnacht net als vrijdagnacht van 22.00 uur tot 6.00 uur afgesloten. Het verkeer richting Groningen wordt omgeleid via het Hoendiep.

Tijdelijke situatie

Vanaf zondag is er een tijdelijke situatie. Op de noordbaan van de A7 liggen vanaf dan drie versmalde rijstroken: twee de stad uit en één de stad in. Op de zuidbaan is nog één rijstrook beschikbaar, ook de stad in.

Automobilisten die de stad naderen, krijgen direct na de afrit Hoogkerk de keuze of ze op de linkerstrook (via de noordbaan) of op de rechterstrook (via de zuidbaan) willen rijden. Wil je verderop de afslag Groningen West nemen (Corpus den Hoorn), kies dan hier voor de rechter rijstrook. Gaat men richting de westelijke ringweg of het Julianaplein, dan maakt de keuze niets uit. Vlak na de afrit Groningen West komen de stroken weer bij elkaar.

Werkzaamheden

Door de omzettingen maken we aan de zuidzijde ruimte voor het verbreden van de A7. Riolering, kabels en leidingen worden aangebracht en halverwege maart worden nieuwe lichtmasten geplaatst.

Vervolg

In april 2023 vervalt de ene rijstrook op de zuidbaan, zodat we ook daar werkzaamheden kunnen uitvoeren. Het verkeer richting de stad heeft dan nog één rijstrook over, op de noordbaan. De afrit Groningen West (naar Corpus den Hoorn) vervalt dan tijdelijk. Vanaf mei is er ook vanuit de stad richting het westen nog maar één rijstrook beschikbaar. Naar verwachting zijn begin september de nieuwe rijstroken op de A7 tussen Vrijheidsplein en Hoogkerk klaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen