Nieuwe afrit en oprit bij Europaweg openen dit weekend

Foto: Impressie via Aanpak Ring Zuid

De nieuwe afrit en oprit van de zuidelijke ringweg bij de Europaweg gaan open dit weekend. Zaterdag gaat de nieuwe afrit van de zuidelijke ringweg bij de Europaweg open. De nieuwe oprit richting Hoogezand volgt zondagochtend.

De opening van de op- en de afrit is een belangrijke mijlpaal voor het project Aanpak Ring Zuid en voor de bereikbaarheid van het oostelijke deel van de stad Groningen.

Afrit

De nieuwe afrit is voor verkeer vanaf het Julianaplein richting de Europaweg en de Bornholmstraat. De afrit gaat over de Europaweg heen en loopt met een bocht langs de skivijver. Vervolgens kan het autoverkeer hier linksaf naar de Bornholmstraat of rechtsaf naar de Europaweg. Hiermee krijgt de Bornholmstraat voor het eerst een directe aansluiting op de zuidelijke ringweg en kan het verkeer direct de bedrijven aan de Bornholmstraat, de Sontweg en het Sontplein wil, zoals de Ikea en Bauhaus bereiken. De aansluiting vermindert bovendien het aantal auto’s dat via de Europaweg moet rijden.

Oude afrit

Zodra de nieuwe afrit open is, gaat de oude afrit dicht voor al het verkeer. Ook voor het bouwverkeer richting de bouwkuip van de verdiepte ligging heeft de afsluiting gevolgen. Dit bouwverkeer maakte gebruik van deze afrit om via het terrein van Ziggo/Vodafone de bouwplaats te bereiken en te verlaten. Tot eind maart 2023 kan dit bouwverkeer via de Europaweg de bouwroute bereiken.

Oprit richting Hoogezand

Zondagochtend volgt de opening van de nieuwe oprit voor verkeer vanaf de Europaweg richting Hoogezand en de oostelijke ringweg. De nieuwe oprit loopt onder de nieuwe afrit door. In het verleden was hier al een oprit, maar die was vanwege de werkzaamheden verwijderd. In het oorspronkelijke plan voor Aanpak Ring Zuid zou er geen nieuwe oprit voor in de plaats komen, maar werd in 2016 toch aan het plan voor Aanpak Ring Zuid toegevoegd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen