Forum Groningen viert drie-jarig bestaan

Precies vandaag drie jaar geleden, op 29 november, opende Forum Groningen de deuren. “Het gebouw werd door bezoekers van dichtbij en ver vanaf dag één geprezen en hartelijk omarmd als de ontmoetingsplek en huiskamer van de stad”, aldus het Forum.

Drie abnormale jaren

Forum Groningen kende sinds de opening op 29 november 2019 nog geen normaal jaar. Na de eerste drie maanden Waarin het gebouw ongeveer één miljoen bezoekers trok, gingen de deuren meer dicht dasn open door de coronapandemie.

Dit jaar kan pas gesproken worden van een normale programmering. Op de vijf weken aan het begin van het jaar na hebben de deuren elke dag open gestaan om bezoekers te ontvangen.

Bijna 5 miljoen bezoekers sinds opening

Komende maand ontvangt het Forum de vijf miljoenste bezoeker, en ook de twee miljoenste in dit jaar. Naast bezoekers is het gebouw de afgelopen jaren overspoeld met prijzen, waaronder die voor het Beste Gebouw van Nederland, een Dutch Design Award, Publiek Gebouw van het Jaar, en werd het geroemd als een van de beste bibliotheken van de wereld.

Verjaardag

Om de derde verjaardag te vieren heeft er half november een week een babbelbox in de hal gestaan, waarin bezoekers hun mening konden geven over het gebouw en de programma’s. Van alle korte opnames is een mooie compilatie gemaakt (zie de film hierboven). Bezoekers worden getrakteerd op wat lekkers, en maken kans op een cadeautje.

Lees ook: Fotoserie: Forum Groningen, een markant gebouw met eigen sfeer

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen